Proximus doekt portaalsite Skynet.be op

© .

Een groot merk uit de Belgische internetgeschiedenis verdwijnt binnenkort van het web. Proximus doekt op 1 juli zijn portaalsite Skynet.be op, en vervangt hem door het nieuwe tv-portaal proximuspickx.be. De e-mailadressen @skynet.be blijven wel bestaan.

Het merk Skynet ontstond in 1995. De kleine internetprovider werd al drie jaar na zijn oprichting volledig overgenomen door Belgacom. Onder de vleugels van die mastodont groeide de portaalsite Skynet.be uit tot een van de belangrijkste van België.

De laatste jaren kwam het merk echter wat op de achtergrond terecht en nu heeft Proximus beslist om het te laten uitdoven. Met Proximus Pickx heeft de telecomprovider een nieuwe portaalsite ontwikkeld die een gelijkaardige inhoud heeft als Skynet.be. Op 1 juli zal skynet.be dan ook vervangen worden door proximuspickx.be. Momenteel ontvangt skynet.be volgens Proximus nog ongeveer 800.000 maandelijkse bezoekers.

Proximus benadrukt dat de klanten met een e-mailadres van Skynet (@skynet.be) dat zullen kunnen houden. Er zal een mailbox-icoontje staan op de website proximuspickx.be om de inbox te bereiken.

Partner Content