Proximus stapt in Cisco’s cloud-ecosysteem

© istock

Proximus gaat Cisco’s Intercloud partner ecosysteem vervoegen. De Amerikaanse netwerkgigant voegt nog 13 andere namen toe aan dat lijstje, en gaat nauwer samenwerken met Microsoft.

Intercloud is sinds begin vorig jaar Cisco’s manier om clouds van verschillende (private, public en hybride) spelers veilig aan elkaar te koppelen. Onder meer Dimension Data werd vorig jaar als eerste een Global Hybrid Intercloud partner en nu komt ook Proximus bij de club.

Door de samenwerking kan Proximus naar eigen zeggen een complete hybride cloudoplossing aanbieden die beter inspeelt op prestaties, veiligheid en flexibiliteit. Zo kunnen klanten zelf bepalen welke applicaties en data privaat of publiek worden bewaard, en is er een hoge schaalbaarheid mogelijk. Maar ook krijgen klanten de zekerheid dat de data en applicaties op Belgisch grondgebied, op de servers van Proximus, blijven.

Tegelijk breidt Cisco zijn partnerschap met Microsoft verder uit met onder meer een technologieplatform dat de overgang naar Intercloud moet vergemakkelijken voor cloudproviders, zoals Proximus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content