Publilink als netwerk voor de lokale overheden

Het gezamenlijke initiatief van Dexia en Belgacom, Publilink, viert z’n tienjarige bestaan. Het is de gelegenheid om het belang van dat netwerk aan te stippen in de context van e-government en om nieuwe diensten voor te stellen.

Het gezamenlijke initiatief van Dexia en Belgacom, Publilink, viert z’n tienjarige bestaan. Het is de gelegenheid om het belang van dat netwerk aan te stippen in de context van e-government en om nieuwe diensten voor te stellen.

100 procent dekking van de 3 gewesten en gemeenschappen, 100 procent van de provincies, 97 procent van alle gemeenten, 93 procent van de ocmw’s en 41 procent van de politiezones, 13.000 behandelde boodschappen, 200.000 tot 250.000 bezoekers op het protaal: dat zijn de opvallende cijfers van het netwerk Publilink, hoewel de verantwoordelijken van Dexia en Belgacom – natuurlijk – niet willen weten van het etiket ‘monopolie’. Behalve een netwerk en een – bij de creatie – technische krachttoer, is Publilink een ‘platform’ geworden dat de administraties verscheidene diensten biedt. Een platform dat beweert betrouwbaar, snel, beveiligd en goedkoop te zijn.

Voor Publilink is beveiliging natuurlijk een prioriteit (vooral na enkele problemen in 2006). Begin 2008 worden trouwens nieuwe instrumenten aangeboden om de toegang tot de klantensites te beveiligen, evenals de content op die sites en de lokale netwerken van de administraties. Op dat vlak komt er trouwens begin 2008 ook een e-signing-oplossing, die op poten is gezet in samenwerking met Certipost.

En er komen ook nieuwe diensten. Zo bijvoorbeeld PaPyRus, dat een elektronisch alternatief vormt voor de papieren documenten in de financiële relatie met Dexia (met name rekeninguittreksels) en dat gelinkt is met een elektronisch archiefsysteem voor Dexia-documenten, E@st Doc. De tool PubliSlim biedt de gemeentelijke administraties de mogelijkheid tot budgetsimulatie en voorbereiding van een meerjarenplan voor de financiën.

In de context van ‘fixed-mobile-convergence’ breidt Publilink zijn Wireless Office-dienst uit, die het een jaar geleden lanceerde, met name de mogelijkheid om tegen een forfaitaire prijs het geheel aan vaste en mobiele telefoontjes (Proximus) van één gemeente te factureren. In het tweede kwartaal van 2008 wordt een ip-telefonieoplossing aangeboden via een virtuele PABX op het netwerk Publilink zelf. Ook zullen de gemeenten de mogelijkheid krijgen om hun betaalterminals rechtstreeks te verbinden met het netwerk Publilink, om zo hun telecomkosten nog meer te doen zakken. Ook komen informatiediensten en sms-waarschuwingen beschikbaar op het platform.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content