QlikTech ontleedt de Wereldbeker

Dankzij een gratis toepassing van het Zweedse QlikTech komt u alles te weten over de feiten, de cijfers, de scores en alle andere enigszins relevante verbanden tussen onbewerkte gegevens.

Dankzij een gratis toepassing van het Zweedse QlikTech komt u alles te weten over de feiten, de cijfers, de scores en alle andere enigszins relevante verbanden tussen onbewerkte gegevens.

Is er nu, midden juni, kort voor de aftrap van de Wereldbeker Voetbal, een betere manier om business intelligence aan te prijzen dan voetbalfans (of muggenzifters) de mogelijkheid te geven om te jongleren met cijfers en statistieken, zodat ze kunnen doorgaan voor goed geïnformeerde commentator of quizmaster?

Of ze op die manier ook in staat zullen zijn om de eindwinnaar te voorspellen, valt vooralsnog af te wachten. Hoe het ook zij, QlikTech brengt een klein programma op de markt dat online beheerd kan worden (ook mobiel), en waarmee alle gewenste statistieken over de deelnemers verkregen kunnen worden (ploegen en spelers). “Kick It & Qlik It, World Football Fan App” is gebaseerd op een databank die gevoed wordt door Infostrada Sports en die stelselmatig opnieuw geactualiseerd zal worden, om het uur.

Enkele voorbeelden van BI-opzoekingen die mogelijk zijn met deze toepassing, als we de uitgever ervan mogen geloven (hij is volledig verantwoordelijk voor de logica van bepaalde kruisingen van gegevens): relatie tussen de lengte van een speler en het aantal goals dat hij maakt met het hoofd, de positie op het veld, die de meeste gele kaarten doet oplopen, leeftijdsverschil tussen de verschillende posities, periode van de wedstrijd waarin het percentage doelpunten het hoogst is, identiteit van de spelers die de meeste strafschoppen hebben genomen…

“Now fans can settle bets and start new conversations about the games by gaining answers to questions they didn’t know they had until they started clicking through the application.” Iets waarvan u altijd al hebt gedroomd…

De applet kan worden gedownload via de website http://www.qlikview.com/kickitandqlikit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content