Recordomzet voor EVS in 2012

Het Belgische technologiebedrijf EVS boekte in 2012 een recordomzet van 137,9 miljoen euro. De nettowinst steeg met dertig percent tot 41,7 miljoen euro.

Het Luikse beeldserverbedrijf EVS heeft een goed jaar achter de rug. De omzet steeg ten opzichte van 2011 met 29 percent tot 137,9 miljoen euro. Daarmee werd een nieuw record neergezet. De afgelopen jaren stagneerde de omzet op 110 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 41,7 miljoen euro, een stijging met dertig percent ten opzichte van 2011.


De recordomzet werd gedreven door grote sportevenementen in 2012, zoals de Olympische spelen. “Deze resultaten zijn een nieuwe stap in de toch al zeer rijke en succesvolle geschiedenis van EVS,” zegt Joop Janssen, die in september vorig jaar ceo van EVS werd. “En wat nog meer bemoedigend is, is onze groei in markten die niet verbonden zijn met sport.”


EVS vergrootte haar marktaandeel in niet met sport gerelateerde sectoren met 18 percent. Het gaat om entertainment, nieuws en media. Het bedrijf wil verder blijven groeien in deze sectoren om meer onafhankelijk te worden van de cyclische sportevenementen.


EVS levert technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma’s. Het bedrijf werd opgericht in 1994. De hoofdzetel bevindt zich in Seraing. Het bedrijf heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de Aziatisch-Pacifische regio en Noord- en Zuid-Amerika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content