Regify: aangetekende e-mail in België

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het Duitse bedrijf brengt een digitaal alternatief voor de papieren post.

Het Duitse bedrijf Regify komt zich in België vestigen om een digitaal alternatief voor te stellen voor de papieren post, meer bepaald met zijn regimail-aanbod. Voortbouwend op de Europese richtlijn en zijn overbrenging naar België van de elektronische aangetekende zending, lanceert het bedrijf een oplossing die is geënt op de bestaande e-mailsystemen.

Deze e-mails worden beveiligd en verstuurd naar een leverancier die geregistreerd werd door Regify, die zich zelf verbindt met een clearing house dat instaat voor het beheer van de authentificatie.

“Het clearing house kent de identiteit van de afzender en de ontvanger niet, terwijl de gebruikers zelf moeten zorgen voor de archivering om de juridische waarde te waarborgen,” legt Cham San Tek, sales director Benelux, uit.

In vergelijking met de aanbiedingen van Certipost (dat gebruik maakt van een PKI en een portal), ZoomIT (portal) of bepaalde elektronische kluizen, onderscheidt regimail zich vooral door zijn gebruiksgemak en eenvoudige administratie, zijn lagere kostprijs en verhoogde veiligheid dankzij het clearing house concept (in Zwitserland, binnenkort ook een site in de Europese Unie).

In Duitsland werpt het bedrijf zich op als een alternatief voor de Deutsche Post, met klanten als Fiducia, Würth Groep of IT-ON Net, terwijl er al verschillende Luxemburgse bedrijven klant zijn (waaronder P&T Luxembourg).

Bij ons onderhandelt Regify met banken, sociale secretariaten en actoren uit de industrie. Na België, waar het bedrijf over enkele maanden 1 tot 2 dealers zou moeten hebben, wordt de stap naar Nederland gezet.

Regify biedt daarnaast ook regibill (versturen van elektronische facturen) en regipay (versturen van elektronische loonfiches) aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content