Reisinformatie De Lijn nu op alle smartphones beschikbaar

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Bezitters van een recente Windows-smartphone -laptop, -pc of -tablet kunnen nu ook realtime reisinformatie van De Lijn raadplegen. Daarmee is de dienstregeling van De Lijn voortaan op alle smartphone-platforms aanwezig.

De Lijn heeft een app met reisinformatie en een routeplanner beschikbaar gemaakt voor Windows-toestellen. Het gaat om smartphones die op Windows Phone 8, Windows Phone 7.5 of Windows Phone 7.8 draaien, en pc’s, laptops of tablets met als besturingssysteem Windows 8 en Windows RT.

De nieuwe app heeft alle vertrouwde features: je kan een bus- of tramroute uitstippelen en opslaan, nabijgelegen haltes zoeken, kaartjes opvragen, sms-tickets aanvragen en real-time informatie over de dienstregeling raadplegen.

Al bevat deze Windows-app ook een nieuwe functionaliteit: alle reisinformatie die je in de app opslaat, wordt automatisch via de cloud gesynchroniseerd met al jouw Windows-apparaten.

Met de release van deze Windows-app is de reisinformatie van De Lijn nu op alle smartphone-platforms aanwezig. In 2012 werden er volgens De Lijn 340.000 reisinformatie-apps gedownload, en 3,5 miljoen reisinformatie-aanvragen gedaan vanaf mobiele toestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content