REstore wint Deloitte Technology Fast 50

© .

Antwerps energietechnologiebedrijf Restore wint de Deloitte Technology Fast 50. Dat is de prijs voor het snelst groeiende technologiebedrijf in België.

Om de prijs te winnen, liet het REstore een omzetgroei van 2.294 procent noteren. Het is daarmee het snelst groeiende technologiebedrijf in België. REstore specialiseert zich in innovatieve energietechnologie. Bij overbelasting van het stroomnet schakelt het tegen betaling stroomverslindende machines uit bij particulieren en in de industrie. Het bedrijf biedt Demand Response-programma’s aan verbruikers, en cloud-based software aan energiebedrijven.

Het bedrijf is zelfs naar Silicon Valley-maatstaven snel aan het groeien, zegt Jan-Willem Rombouts, co-ceo van REstore: “Begin 2016 hebben we nieuwe kantoren geopend in Parijs en Düsseldorf. De volgende logische stap is om groeimogelijkheden in de Verenigde Staten te onderzoeken. Deze week openen we een satellietkantoor in San Francisco.”

Het Brusselse Collibra NV en Sync Solutions uit Gent eindigden op de tweede en derde plaats met een respectievelijke groei van 1.610 en 1.538 procent. GeoSea NV uit Antwerpen kwam voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus in de categorie ‘Most Sustainable Growth’.

GuardSquare is de Rising Star

De tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn, werden genomineerd voor de titel “Rising Star 2016”. Hier beoordeelde de jury de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De algemene winnaar is GuardSquare, een bedrijf gespecialiseerd in het beveiligen van mobiele applicaties.

Als winnaar van de Rising Star-award zal GuardSquare kunnen deelnemen aan het Deloitte Innovation Centre Booster Programme. In het kader van dat Booster Programme krijgt GuardSquare een Deloitte mentor toegewezen en zal het bedrijf worden begeleid bij tal van aspecten die vitaal zijn voor zijn doorbraak en groei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content