RSZ en fiscus maken tablets ‘goedkoper’

Het wordt voor werkgevers een stuk interessanter om tablets en mobiel internet aan hun werknemers te geven. De RSZ en de fiscus verlagen het voordeel in natura.

Werknemers die vandaag een laptop van hun werkgever krijgen, worden daar 15 euro per maand als voordeel in natura voor aangerekend. Voor een internetabonnement is dat vijf euro per maand. Maar de opkomst van tablets en mobiel internet deed velen twijfelen of zo’n toestel als tweede pc moet worden aanzien of niet. Een discussie die recent ook in Nederland werd gevoerd.

In de nieuwe regeling, die momenteel wordt gehanteerd maar nog niet in een wettekst is opgenomen, heeft Agoria samen met de sociale partners gevraagd aan de RSZ en de fiscus om een gemeenschappelijk standpunt in te nemen, met succes.

In de nieuwe regeling wordt het voordeel in natura voor tablets beperkt tot drie euro per maand. Voor een tweede pc zakt dat naar 6 euro per maand. Voor internet blijft de aanrekening op vijf euro per maand. maar ongeacht of daar ook mobiel internet bijkomt. Wie enkel mobiel internet van de werkgever krijgt, wordt twee euro per maand aangerekend.

Agoria is blij dat het mee kon aansturen op een gunstigere regeling “Uiteindelijk zou de RSZ, in principe samen met de fiscus, voor computers, tablets en internet een aanpassing van de wetgeving voorstellen die meer in verhouding tot hun werkelijke kostprijs staat,” legt Baudouin Corlùy, directeur van Agoria ICT, uit.

De RSZ zal volgens Agoria zelf aandringen op een aanpassing van de wetgeving, maar hanteert bovenstaande bedragen alvast in afwachting van een wettelijk kader.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content