SAIT Zenitel doopt zich om tot SAIT

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ict- en communicatie-integrator SAIT Zenitel gaat voortaan opnieuw door het leven onder de oorspronkelijke doopnaam SAIT.

SAIT Zenitel verandert opnieuw van naam. De integrator laat ‘Zenitel’ vallen en laat zich voortaan SAIT noemen. Daarmee is de cirkel rond, want het is onder die naam dat het telecommunicatiebedrijf in 1913 opgericht werd. Precies 100 jaar geleden dus, wat meteen de aanleiding voor de rebranding is.

100 jaar geleden werkte SAIT vooral oplossingen uit voor communicatie in de scheepvaart. Gaandeweg werd de focus meer verlegd naar publieke instellingen en bedrijven. In 2001 werd het bedrijf dan omgedoopt tot Zenitel, en werd het hoofdkantoor naar Zellik verplaatst. Later volgde een nieuwe naamswijziging voor de leverancier van kritische communicatiediensten naar SAIT Zenitel. Sindsdien werd de portfolio uitgebreid met beveiligings- en ict-oplossingen.

In België zijn vooral de realisaties in radiocommunicatie bij o.m. politie, industrie, stadsbeveiliging, meldkamers, alsook gebouwen en site-bewaking bekend. Vooral de cameranetwerken en het nummerplaatherkenningssysteem (o.a. Mechelen) worden erg gewaardeerd. Ook SEVESO-bedrijven als BP Chembel, Air Liquide en BASF zijn enkele belangrijke klanten. Onder meer bij Alken Maes, Kraft Foods en VITO werden recent nog ict-projecten opgeleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content