Salesforce en Microsoft zijn de grote groeiers in CRM-markt

De wereldwijde CRM markt groeide in 2014 met 13 procent naar 23,2 miljard dollar, zo meldt Gartner. De top-5 CRM leveranciers zijn nu: Salesforce, SAP, Oracle, Microsoft en IBM.

Grote CRM leveranciers boden meer functies, onder andere door overnames en door een uitbreiding van de SaaS-portfolio, die intussen een aandeel heeft van 47 procent. SaaS is in trek omdat er sneller legacy systemen kunnen worden gemoderniseerd, snel apps kunnen worden uitgerold en veel meer interessante functies heeft.

Bijna 79 procent van alle CRM uitgaven vinden plaats in Noord-Amerika en West-Europa. Vooral de telecom & communicatie, media, IT-branche en de maakindustrie maakt gebruik van CRM. Daarna volgen banken en beveilingsbedrijven die ook een stuk analytics erbij gebruiken.

De markt wordt gedomineerd door een top-10 van CRM leveranciers die samen zestig procent van de markt hebben. Zij zagen hun omzet met 14 procent groeien naar 14 miljard dollar, vooral Salesforce en Microsoft. De rest moest zijn marktaandeel vasthouden of verliezen.

FT i.s.m. DutchITChannel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content