Samsung meteen in de verdediging tegen Apple na lancering nieuwe iPhones

© Apple

De nieuwe iPhone 5S is de eerste smartphone met een ultrasnelle 64-bit processor. Samsung trekt meteen in de verdediging en kondigt eenzelfde processor aan voor de volgende Galaxy-smartphones.

De iPhone 5S is in veel opzichten gelijk aan zijn voorganger, de iPhone 5. Maar de introductie van de 64-bit A7-processor is wél innovatief (de processor in de vorige iPhones was 32-bit).

Deze processor maakt de iPhone 5S volgens Apple immers 42 keer sneller dan de oorspronkelijke iPhone, en de graphics zelfs 56 keer sneller. Bovendien maakt de A7-chip de kloof tussen mobiele toestellen en pc’s weer wat kleiner. Misschien luidt deze processor op langere termijn wel de definitieve vervanging van pc’s door mobiele toestellen in. Apple zal de A7-processor ook gaan inbouwen in de nieuwe iPads.

Samsung blijft niet bij de pakken zitten, en kondigt kort na de lancering van de iPhone 5S aan dat de komende generatie Galaxy-toestellen ook zo’n snelle processor aan boord zal hebben. Dat zei topman JK Shin in de Korea Times.

Shin weet dat Apple met zijn nieuw stel smartphones, en in de eerste plaats met de ‘goedkopere’ iPhone 5C, de Chinese markt wil veroveren. Daarmee lijkt hij te willen zeggen dat Samsung ook nog steviger zal gaan inzetten op deze markt.

Partner Content