Samsung onthult grootste smartphone Galaxy Mega 6.3

Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Samsung introduceert de grootste smartphone op de markt. De Galaxy Mega 6.3 – zoals het toestel toepasselijk heet – heeft een scherm van 6,3 inch (16 cm). Of het toestel even populair zal worden als de iets kleinere Galaxy Note, is maar de vraag.

De Galaxy Mega 6.3 hoort net als de Galaxy Note thuis in het zogenaamde ‘phablet’-segment, toestellen die het midden houden tussen een smartphone en een tablet.

‘Ideaal om video’s te bekijken of twee apps naast elkaar te openen,’ zo prijst Samsung zijn nieuwste toestel aan.

Specificaties

De nieuwe ‘megasmartphone’, die op Android Jelleybean 4.2 draait, beschikt over een 1.7GHz dual core processor, een 3,200 mAh sterke lithium-ionbatterij en 8 of 16GB intern geheugen en 1,5 GB RAM-geheugen. Aan de achterzijde is er een 8- en aan de voorzijde een 1,9-megapixelcamera. Het toestel weegt net geen 200 gr. Meer specificaties.

Als kleiner alternatief lanceert Samsung ook de Galaxy Mega 5.8.

Te groot?
Samsung heeft met de Galaxy Note (5,5 inch) al een ‘phablet’ in zijn gamma, maar gaat dus nog groter. De Zuid-Koreaanse technologiereus stelt dat de Galaxy Mega ondanks zijn afmetingen toch nog klein en licht genoeg is om in de broekzak te kunnen en met één hand te gebruiken, al is het maar zeer de vraag of het bedrijf niet een stap te ver gaat.

‘Na het grote succes van de Galaxy Note-toestellen, die eigenlijk op hun eentje het ‘phablet’-segment in de markt gezet hebben, is het logisch dat Samsung experimenteert met nog grotere toestellen,’ zegt Frederik Tibau van DataNews. ‘Overigens komen ook Huawei en ZTE, twee belangrijke Chinese concurrenten, met phablets die groter zijn dan de Galaxy Note naar Europa. Dat is Samsung niet ontgaan, en het is nu eenmaal de strategie van de Zuid-Koreanen om voor ieder wat wils te maken.’

‘Of die ‘megatoestellen’ even populair zullen worden als de Galaxy Note, valt echter te betwijfelen. De Note kan je met wat goede wil nog kwijt in je broekzak, maar met een mastodont van 6,3 inch is dat al moeilijker. Toch zal de toekomst moeten uitwijzen of de komst van de Galaxy Mega een brug te ver is of niet. Van Aziaten is geweten dat ze houden van reuzentoestellen, maar voor de Europeanen is de Galaxy Note allicht groot genoeg.’

Het toestel is te koop vanaf mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content