Samsung stelt zichzelf ultimatum voor Galaxy Fold

Een foto van de huidige Galaxy Fold die in het voorjaar van 2019 werd voorgesteld. © Samsung/Let's Go Digital

Samsung weet nog niet wanneer het zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, kan leveren. Maar als kopers voor 31 mei niets hebben gekregen, worden de bestellingen automatisch geannuleerd, laat het bedrijf aan persbureau Reuters weten.

Het toestel zou eind april op de markt komen, maar dat werd op het laatste moment ingetrokken. Recensenten klaagden over scheuren in het opvouwbare display. Een display hield ermee op, en toen een proefpersoon het scherm raakte met een vingernagel, ontstond blijvende schade.

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel kost meer dan 2000 euro. Het toestel zit tussen een smartphone en een tablet in. Als het toestel is opgevouwen, is de voorkant de feitelijke telefoon waarmee iemand kan bellen en kan internetten. Maar als hij wordt opengevouwen als een boek, wordt de binnenkant het toestel. Hij is zo gemaakt dat apps dan automatisch binnenin verder gaan. Op het grote, uitgeklapte scherm kunnen gebruikers drie apps tegelijk open hebben staan.

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7. Samsung moest het toestel binnen een paar weken van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen.

Partner Content