Samsung trekt de stekker uit zijn laptops in heel Europa

. © .

Samsung stopt met het verkopen van laptops in Europa. ‘We doen dit om ons aan te passen aan de vraag en de evolutie van de markt’, klinkt het bij de Belgische divisie van de technologiereus.

De Zuid-Koreaanse tech-gigant meldt dat het de verkoop van zijn Windows-laptops en Chromebooks in Europa stopzet. Ook België hoort daarbij.

‘Samsung doet dit om zich aan te passen aan de vraag en de evolutie van de markt’, zegt Koen Dekoning, Corporate Communications Manager bij Samsung Electronics Benelux BV. ‘Wij concentreren ons voortaan op tablets die een laptop kunnen vervangen door een uitgebreid aanbod aan accessoires, zoals een keyboard en muis.’

‘Wat België betreft zijn we verschillende partnerschappen aan het bekijken om ook op tablets de bestaande ‘enterprise’-omgeving te kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld Awingu, Citrix en VMWare’, vervolgt Dekoning.

‘De stopzetting van de laptopverkoop geldt specifiek voor Europa en niet voor andere markten’, benadrukt hij nog. ‘Het feit dat we stoppen met laptops en Chromebooks heeft ook geen effect op het aantal werknemers. De personen die zich tot nog toe bezighielden met deze producten blijven actief in het mobile-team.’ (PVL/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content