Samsung versterkt Knox met security soft

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Samsung gaat de mobiele security software van Lookout voor Android intergreren in zijn Knox business suite.

Aangekondigd begin dit jaar, wil Samsung met zijn Knox software suite http://datanews.knack.be/ict/nieuws/samsung-mikt-op-bedrijfswereld-met-knox-security-software/article-4000253451650.htm het gebruik van privé-toestellen voor bedrijfsdoeleinden veiliger en meer beheerbaar maken. De software scheidt strikt de persoonlijke en bedrijfswerkruimte en opslag, met encryptie en mogelijkheden voor een vpn.

Samsung kondigt nu een samenwerking met het Amerikaanse securitysoftware Lookout Inc aan, voor de integratie van Lookout’s Mobile Security voor Android in de Knox suite. Met de Lookout suite wordt zowel bescherming geboden tegen malware en virussen, evenals functies als het terugvinden van een toestel na verlies of diefstal, en back up.

Broodnodig

Hoewel ontwikkelaars van Android zelf het gevaar minimaliseren, is in de voorbije paar jaar het aantal virussen en stukken malware voor Android snel gestegen. Begin dit jaar stelde een bedrijf als Kaspersky Labs al maandelijks meer dan 6.000 nieuwe stukken malware te ontdekken. Die malware kan zowel misbruik maken van dure diensten (zoals het versturen van premium tekstboodschappen), als bedrijfs- en persoonlijke gegevens stelen. Omdat Android toepassingen zo goed als niet worden gescreend, vormen ze ook een populairder doelwit voor malafide ontwikkelaars. Voor het jaar 2012 waren dan ook in totaal meer dan 200.000 stukken malware gevonden (aldus studiebureau Trustwave Holdings), en waren 79 procent van de malware dreigingen tegen Android systemen gericht tegen 0,7 procent tegen iPhones, aldus de Amerikaanse FBI en het Departement voor Homeland Security.

Naast Lookout, dat ook software voor iPhone systemen aanbiedt, en onder meer contracten met Sprint, T-Mobile, Deutsche Telekom en Orange heeft lopen, hebben schier alle bouwers van security software hun ‘mobile’ suites. Dat is onder meer het geval voor Symantec, Kaspersky Lab, Trend Micro, G-Data en Eset, naast het Finse F-Secure dat al in het pre-smartphone tijdperk securitysoftware voor mobiele telefoons aanbood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content