SecureLink neemt integrator CDACOM over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

SecureLink, de security- en networkingintegrator uit Wommelgem, neemt sectorgenoot CDACOM over.

SecureLink, de security- en networkingintegrator uit Wommelgem, neemt sectorgenoot CDACOM over.

CDACOM is een netwerkintegrator uit Kontich die vooral de focus legt op lan, wan, ip-telefonie en daaraan gerelateerde security-oplossingen. Ook audits behoren tot de specialiteiten.

Bert Van Loco, één van de oprichters van SecureLink en huidig sales director, geeft aan dat de overname past in de groeistrategie van SecureLink die niet uitsluitend organisch hoeft te zijn. Bijkomende overnames in de toekomst sluit hij daarbij zeker niet uit.

Dirk Smedts, oprichter en gewezen ceo van CDACOM, blijft aan boord en zal als corporate account manager zijn bestaande relaties blijven opvolgen. Een overname was volgens Smedts “een slimme keuze oml de continuïteit van de business te garanderen.” Joris Van den Bergh komt eveneens mee over van CDACOM en zal bij SecureLink aan de slag gaan als pre-sales consultant.

Een overnamebedrag werd niet meegedeeld. CDACOM hield in boekjaar 2010 een brutomarge van 177.000 euro aan, terwijl boekjaar 2009 afgesloten werd met om en bij de 400.000 euro omzet.

Update

CDAcom was al verwikkeld in een faillissementsprocedure. Het gaat dus ongetwijfeld om een kleine overname voor SecureLink dat in 2010 een omzet neerzette van net geen 15 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content