Security nog steeds obstakel voor cloud

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Volgens securityspecialist Trend Micro zien haast 50 procent van de Belgische bedrijven security nog steeds als het grootste obstakel om gebruik te maken van de cloud.

Volgens securityspecialist Trend Micro zien haast 50 procent van de Belgische bedrijven security nog steeds als het grootste obstakel om gebruik te maken van de cloud. Uit een onderzoek in België (en Nederland), uitgevoerd door iVox in opdracht van Trend Micro, blijkt dat ca. de helft van de bedrijven in het voorbije jaar met een of andere vorm van internetcriminaliteit werd geconfronteerd. Bedrijven plannen dan ook meer geld te besteden aan security, wat bij 28 procent van hen in bijkomende maatregelen voor de cloudomgeving resulteert.

Haast 50 procent van de bedrijven zien immers security nog als een rem op het gebruik van de cloud. Andere ict-elementen die aan aanmerking komen voor meer budget zijn de netwerkomgeving (inclusief servers en applicaties) bij 25 procent, de mobiele toestellen (24%) en gebouwen (20%).

Wat cyberaanvallen betreft, zien haast de helft van bedrijven malware als virussen etc. nog als het grootste gevaar, gevolgd door datalekken (40%), het gebruik van privétoestellen op het bedrijfsnetwerk en de cloud (beide 31%). Nieuwe gevaren als ‘ransomware’ (malware die data in systemen versleutelt, en de sleutel pas vrijgeeft tegen betaling van een losgeld) worden als minder gevaarlijk gezien, evenals de eigen medewerkers.

Meer dan de helft van de bedrijven stellen wel een beleid te hebben inzake het gebruik en de opslag van bedrijfsdata, maar veel van hen (60%) hebben geen beleid inzake BYOD.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content