AMD onderzoekt mogelijk datalek

AMD Zen 4 © AMD
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De chipmaker bekijkt of hij slachtoffer werd van een cyberaanval, nadat er op een hackingforum schijnbaar gestolen data te koop werd aangeboden.

De cybercriminelen beweren in een post op het forum dat ze informatie over AMD-medewerkers, financiële documenten en andere vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt, en dat ze die willen verkopen. ‘We zijn ons ervan bewust dat een criminele organisatie beweert gestolen AMD data te bezitten,’ zegt AMD daarover aan techsite BleepingComputer.

Het bedrijf heeft blijkbaar nog niet echt uitgevist waar die data dan vandaan zou komen. AMD zegt samen met de autoriteiten en zijn hosting partner de claims te onderzoeken.

De organisatie die de data te koop aanbiedt, IntelBroker, is geen nieuwkomer. De groep was eerder al verantwoordelijk voor een hack van DC Health Link, een Amerikaanse organisatie die de gezondheidsverzekering regelt voor Amerikaansse verkozenen. In Europa wist de bende binnen te breken op het Europol Platform voor Experten, een portaal voor samenwerking tussen politiediensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content