Cyberaanval treft TeamViewer

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Remote acces softwarebedrijf TeamViewer is getroffen door een cyberaanval. De aanvallers zouden daarbij in de bedrijfsomgeving zijn binnengedrongen.

Teamviewer maakt zelf melding van de dreiging en zegt dat het ongeoorloofde toegang heeft ontdekt in zijn bedrijfsomgeving. Daarop heeft het meteen de nodige maatregelen genomen, zo schrijft het in een korte mededeling op zijn website. De interne IT-omgeving staat los van de productomgeving en die van de klanten, zo zegt Teamviewer nog, dus voor organisaties die de software draaien, zou er geen probleem zijn.

Er is momenteel geen duidelijkheid over de aanvallers zelf, maar beveiligingsexperts wijzen al wel naar het hackerscollectief APT29, zo meldt techsite BleepingComputer. Die groep, ook bekend als Nobellium, Midnight Blizzard of Cozy Bear, is al enkele jaren een geduchte speler die gelinkt wordt aan de Russische geheime dienst. De groep was eerder verantwoordelijk voor hacks van Europese politici. In de coronaperiode viel de groep meerdere onderzoekscentra aan die aan vaccins voor Covid werkten. Recent zou de groep ook aanvallen op Microsoft en HPE hebben uitgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content