4chan-gebruiker publiceert ‘broncode van New York Times’

© Gary Hershorn/Getty Images

Een broncode van de New York Times is online gelekt. Dit claimt althans een gebruiker van het anonieme forum 4chan, die naar eigen zeggen 270GB aan interne data van het Amerikaanse dagblad heeft gepubliceerd.

Het zou gaan om alle broncode van het Amerikaanse dagblad. De dataset omvat onder meer data uit zo’n 5.000 repositories van de New York Times, evenals 3,6 miljoen bestanden. Het is onbekend of de data authentiek is. The Register zag een overzicht van de vermeende gestolen data, maar meldt op basis hiervan de legitimiteit van de hack niet te kunnen bevestigen.

4Chan is een forum waar mensen anoniem quasi ongecensureerd dingen kunnen plaatsen. Eerder lekten de gegevens van Twitch en andere slachtoffers uit via het platform.

De dataset omvat uiteenlopende data. Denk daarbij aan gegevens gerelateerd aan de game Wordle tot e-mailcampagnes en advertentierapportages van het dagblad. Minder dan 30 van de 5.000 repositories waaruit data afkomstig is waren volgens de 4chan-gebruiker versleuteld.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content