Vrees voor mega-hack bij Ticketmaster: ‘Gegevens van ruim een half miljard klanten op straat’

© Beeld gegenereerd met Adobe Firefly.

Een groep hackers beweert toegang te hebben tot de gegevens van 560 miljoen klanten van Ticketmaster, wereldwijd een van de grootste verkopers van tickets voor concerten en andere evenementen. De aanvallers zeggen onder meer (mail)adressen, telefoonnummers en kredietkaartgegevens te hebben gestolen.

Hackersgroep ShinyHunters heeft bewijs van de aanval op het darkweb geplaatst, dat veel wordt gedeeld op sociale media. De aanvallers zeggen de gegevens te verkopen voor een half miljoen dollar, als een ‘eenmalige aanbieding’. Het is niet bekend of het hackerscollectief ook data van Belgische klanten in handen heeft.

In Australië is intussen een onderzoek gestart. Een woordvoerder van de Australische overheid liet weten dat het nationale agentschap voor cybersecurity met Ticketmaster in contact staat over de zaak. De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft daarbij reeds hulp aangeboden.

Ticketmaster staat momenteel volop in de aandacht in de Verenigde Staten. Vorige week kondigde het ministerie van Justitie aan dat het een rechtszaak start tegen Ticketmaster en moederbedrijf Live Nation wegens verboden concurrentieverstorende activiteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content