‘Hacker had toegang tot interne berichten Open AI’

OpenAI Logo © REUTERS
Pieterjan Van Leemputten

Een hacker heeft vorig jaar interne berichtensystemen van OpenAI kunnen bekijken. Het bedrijf besloot die inbreuk niet te melden.

Volgens de New York Times werd het bedrijf achter ChatGPT afgelopen jaar gehackt waarbij de dader gesprekken kon meevolgen op een intern online forum tussen werknemers. De systemen waar openAI haar AI-technologie bouwt of bewaart werden niet gecompromitteerd.

Volgens twee bronnen van de krant werden een aantal betrokken werknemers in april 2023 ingelicht over het incident, net zoals de raad van bestuur. Maar bestuurders zouden toen gekozen hebben om het incident niet publiek te maken omdat er geen klanteninfo of partnerdata werd gestolen.

Maar ook de Amerikaanse autoriteiten werden niet ingelicht. Dat zou zijn gebeurd omdat er geen nationale dreiging was en de dader een privépersoon zou zijn zonder banden met een buitenlandse overheid. Het is onduidelijk op welke basis OpenAI die vaststelling maakt, want het lijkt er niet op dat de identiteit van de dader bekend is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content