SettleMint haalt 1,5 miljoen binnen bij VLAIO

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

SettleMint, de Belgische blockchain scale-up, heeft een onderzoekssubsidie gekregen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het bedrijf krijgt 1,591 miljoen euro om zijn middleware verder te ontwikkelen.

SettleMint specialiseert zich in blockchaintoepassingen voor de financiële markt, en heeft zijn hoofdkwartier in Leuven, naast kantoren in Dubai en Riyadh. Het bedrijf maakt onder meer middleware, genaamd Mint, die anderen in staat moet stellen blockchaintechnologie gemakkelijk in handige toepassingen te gieten. Mint moet onder meer toelaten dat bedrijven blockchain kunnen integreren in bestaande applicaties en legacysystemen in de back-end. Het is die middleware die het bedrijf gaat uitdiepen met behulp van de subsidie.

De scale-up krijgt daar 1,591 miljoen euro voor. Samen met een recente subsidie door Horizon 2020, een EU investeringsprogramma voor kmo’s, komt het totale investeringsbedrag in SettleMint daarmee op 3,4 miljoen euro.

“SettleMint is erg blij om de steun van VLAIO te krijgen voor het verder uitbouwen van onze kerntechnologie”, zegt co-founder en CEO Matthew Van Niekerk in een mededeling. “We hebben onszelf gepositioneerd als marktleider en met een versnelde ontwikkeling zullen we die positie nog jarenlang kunnen behouden.”

SettleMint levert zijn technologie onder meer aan Elia en Proximus, en het werkt samen met de NGO VIA Don Bosco.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content