Siruna in de problemen

Het businessplan van het Gentse technologiebedrijf is niet realistisch meer.

Siruna zit in de knoei. Het businessplan van het Gentse technologiebedrijfje zou niet realistisch meer zijn, waardoor de onderneming de steun van haar aandeelhouders verloren heeft.

Het bedrijf onder leiding van Frank Gielen haalde het voorbije jaar verschillende mijlpalen niet, zo schrijft De Tijd. Gielen en mede-oprichter Bart Clarysse ontwikkelden een softwareplatform waardoor het voor websitebouwers eenvoudig is een website correct te laten verschijnen op allerlei mobiele toestellen.

‘We kunnen niet lichtzinnig voorbij gaan aan het feit dat ze de mijlpalen niet gehaald hebben’, zegt Luc Kindt, directeur van het investeringsfonds QAT Investments dat met 16 procent de grootste aandeelhouder is, aan de financiële krant. ‘Het management van Siruna heeft een nieuw plan op tafel gelegd, maar de verschillende institutionele aandeelhouders hebben beslist daar niet op in te tekenen.’

QAT investeerde een jaar geleden een half miljoen euro in Siruna. In totaal kon het technologiebedrijf tot 6 miljoen euro steun krijgen, maar enkel als de ‘mijlpalen’ gehaald werden. Andere aandeelhouders zijn het Baekeland Fonds II (Universiteit Gent), Vinnof (PMV) en iVentures (IBBT).

Gielen vertelde onlangs nog aan ons zusterblad Trends dat er ‘onderhandelingen liepen met investeerders.’ Volgende week zou er meer nieuws zijn over de toekomst van het bedrijf: een vereffening of een overname door een sectorgenoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content