Skyline gaat netwerk van Telenet monitoren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Izegemse bedrijf Skyline Communications mag bij Telenet gespecialiseerde monitoringsoftware installeren.

Het Izegemse bedrijf Skyline Communications mag bij Telenet gespecialiseerde monitoringsoftware installeren.

De Mechelse kabeloperator zal de door Skyline ontwikkelde ‘DataMiner Customer Premises Equipment Manager’ inschakelen om continu alle eindapparatuur van Telenet te monitoren. Concreet wil dit zeggen dat meetgegevens van meer dan 2,5 miljoen kabelmodems, set-top boxen voor digitale tv en eMTA’s voor telefonie continu doorgestuurd worden naar 28 servers bij Telenet waarop de DataMiner-software draait.

“Eventuele afwijkingen in de metingen, worden onmiddellijk gematcht met het netwerk. Zo kan via de software meteen geanalyseerd worden of bijvoorbeeld een panne te lokaliseren valt op straatniveau of te herleiden valt tot een defecte versterker”, verduidelijkt Ben Vandenberghe. Volgens de sales & marketing director van Skyline Communications moet dit voor Telenet resulteren in operationele kostenbesparingen en kan de oplossing op termijn ook nieuwe applicaties toelaten.

Skyline in Izegem bij Roeselare werd in 1985 opgericht door zijn vader en huidige zaakvoerder Leo Vandenberghe die daarvoor zijn sporen verdiende bij BarcoNet – de huidige Cisco-poot in Kortrijk. Het bedrijf startte als een specialist voor kabelapparatuur en is daarna geëvolueerd naar gespecialiseerde monitoringsoftware voor broadcasters en operatoren. Bij Skyline werkt een veertigtal mensen. De verwachting is om dit jaar een omzet van 4 à 5 miljoen euro neer te zetten.

In België zijn naast Telenet onder meer Belgacom en Voo klant. Maar ook grote spelers als Eutelsat, MTV, European Space Agency en sinds kort Broadcast Australia zijn ronkende namen in de klantenportfolio. Met Telenet heeft Skyline Communications in ieder geval een vette vis te pakken. “De waarde van dergelijke investering kan in het algemeen typisch meer dan een miljoen euro zijn”, zegt Ben Vandenberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content