Skype nu wereldwijd toegankelijk vanuit Outlook-inbox

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Alle gebruikers van Outlook.com kunnen nu vanuit hun mailbox Skype-gesprekken voeren of chatten. Dat heeft Microsoft-woordvoerster Karen Tong bekendgemaakt in een blogpost.

Vorig jaar begon Microsoft al met de integratie van Skype in Outlook.com, maar slechts voor een select aantal gebruikers. Vanaf vandaag heeft iedereen met een account bij beide diensten toegang tot Skype voor Outlook.com.

Om met Skype video- of audiogesprekken te voeren of te chatten vanuit Outlook dient enkel een browser-plugin geïnstalleerd te worden. Die plugin ondersteunt ook Safari voor Mac.

Pc-gebruikers kunnen zelfs videogesprekken voeren in HD. Daarvoor hebben beide bellers wel compatibele HD-schermen, webcams, messaging-clients en breedbandinternet nodig.

Toen Microsoft vorig jaar op kleine schaal begon met Skype voor Outlook, ging dat wel nog gepaard met enkele kinderziektes. Wanneer de Outlook-plugin en de Skype-desktopapplicatie tegelijkertijd aan stonden, bleef de ringtone bijvoorbeeld ook tijdens een gesprek doorgaan. Deze bug is nu opgelost, aldus Karen Tong.

Eerder verving Microsoft Hotmail al door Outlook, en Windows Live Messenger (het voormalige MSN) door Skype.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content