Slecht presterende iPhone 5-batterij? Apple vervangt hem mogelijk gratis

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

“Een klein aantal” tussen september 2012 en januari 2013 geproduceerde iPhone 5-toestellen bevat volgens Apple een batterijprobleem. Op 29 augustus start Apple in België met een actie om de accu van de getroffen smartphones gratis te vervangen.

Bij een onbekend maar volgens Apple “klein aantal” stuks van de iPhone 5, gemaakt tussen september 2012 en januari 2013, doet zich een batterijprobleem voor. De accu presteert in deze gevallen ondermaats en loopt sneller leeg dan normaal.

Apple is met een gratis vervangingsprogramma gestart, meldt het bedrijf op haar website. Vanaf 29 augustus is dit programma ook in België te raadplegen.

Is uw iPhone 5-batterij ongewoon snel leeg? Dan kunt u nagaan of uw apparaat bij de getroffen toestellen hoort door uw serienummer (zie: Instellingen – Algemeen – Info – Serienummer) in te voeren op deze webpagina.

Valt uw toestel inderdaad onder de gedupeerde iPhones, dan kunt u de batterij vanaf 29 augustus gratis laten vervangen in een geautoriseerde Apple-winkel of door contact op te nemen met de technische ondersteuning van de tech-gigant.

Wie het euvel al op eigen kosten liet verhelpen, kan bij Apple zijn of haar geld terugvragen. Van toestellen die niet onder het vervangingsprogramma vallen, kunt u de batterij voor 75 euro door Apple laten vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content