Smartphone kopen en gebruiken het duurst in België
Een topsmartphone kopen en het toestel vervolgens met een mobiel abonnement op een normale manier gebruiken, daarvoor kom je er in België en Duitsland het meest bekaaid vanaf. Dat blijkt uit een studie van Telecompaper. De marktonderzoeker vergeleek de kosten van de aankoop van 2 van de populairste smartphones van het moment – de Apple iPhone 4 16 GB en de Samsung Galaxy S2 – in combinatie met een normaal mobiel telefonie- en datapakket in het België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Telkens zochten de onderzoekers abonnementen uit die het best passen bij een gemiddeld gebruikersprofiel.
Een topsmartphone kopen en het toestel vervolgens met een mobiel abonnement op een normale manier gebruiken, daarvoor kom je er in België en Duitsland het meest bekaaid vanaf. Dat blijkt uit een studie van Telecompaper.
De marktonderzoeker vergeleek de kosten van de aankoop van 2 van de populairste smartphones van het moment – de Apple iPhone 4 16 GB en de Samsung Galaxy S2 – in combinatie met een normaal mobiel telefonie- en datapakket in het België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Telkens zochten de onderzoekers abonnementen uit die het best passen bij een gemiddeld gebruikersprofiel.
Volgens Telecompaper is er veel verschil in de pakketten, maar blijken de klanten het duurst af te zijn bij Proximus en Mobistar in België en bij Telefonica O2 in Duitsland. Voor beide telefoons, in combinatie met het gemiddelde gebruik ervan, waren de kosten bij die drie operatoren dus het hoogste.
De gemiddelde kosten per land bekeken staan Duitsland en België bovenaan, met 1.332 euro (aankoop van het toestel inbegrepen, btw exclusief). In Nederland is dat 945 euro, in Zweden 649 euro, nog niet de helft van de gemiddelde Belgische kosten. Hoewel onder meer in Spanje, het VK en Nederland providers veel subsidies geven bij de aankoop van de telefoon, scheelt dat niet bijster veel in het uiteindelijke kostenplaatje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier