Software AG ziet consultinginkomsten dalen

Het Duitse Software AG ziet zijn totale omzet in het eerste kwartaal terugvallen tot 224,9 miljoen dollar. Dat is vooral te wijten aan de consultingactiviteiten. Tegelijk maakt het een Amerikaanse overname bekend.

De inkomsten uit ETS (enterprise transaction systems) dalen maar bij BPE (business process excellence), de kernactiviteit van Software AG, was er een stijging van 80,6 miljoen euro naar 90,3 miljoen euro. Software AG verwacht voor dit jaar ook een daling in de contractvernieuwingen. Al zal de tweede helft van dit jaar beter lopen dan de eerste.

De afdeling die alles rond consulting bundelt deed het slecht. De omzet in die laatste ligt op 71,1 miljoen euro waar dit vorig jaar nog 97,4 miljoen euro bedroeg. Het bedrijf herschikt zijn Sap consulting business. Zo zal het zich verder terugtrekken uit verlieslatende markten en wordt er gefocust op processoptimalisatie voor Sap-applicaties in Duitstalige gebieden. Onder meer de verkoop van de Noord-Amerikaanse Sap-activiteiten in januari 2013 was daar een belangrijke stap in.

Het omzetcijfer van 224,9 miljoen euro in het eerste kwartaal is minder dan de 254,9 miljoen euro uit dezelfde periode vorig jaar. Al wijst het bedrijf er wel op dat de inkomsten uit de eigen producten licht steeg.

Software AG telde eind maart wereldwijd 5.300 werknemers, een daling ten opzichte van de 5.419 werknemers die het bedrijf eind 2012 telde.

Update: De inkomsten uit ETS zijn gedaald en de inkomsten uit BPE zijn gestegen, in tegenstelling tot wat we eerder schreven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content