Sony’s nieuwe PlayStation 100 euro goedkoper dan Xbox One

Sony heeft de PlayStation 4 (PS4) onthuld, de eerste nieuwe spelcomputer van het bedrijf in zeven jaar. Het Japanse concern gaat met het apparaat de strijd aan met de Xbox One van Microsoft, die een stuk duurder is.

Voor het eerst in zeven jaar, heeft Sony een nieuwe PlayStation voorgesteld. De PS4 gaat in de VS 399 dollar kosten, en komt in Europa voor 399 euro op de markt. Dat maakte Sony-topman Andrew House bekend op de E3-gamebeurs in Los Angeles.

Eerder opende Microsoft diezelfde gamebeurs. Het gaf de laatste details van de Xbox One vrij. Die is met zijn prijskaartje van 499 euro 20 procent duurder dan de PS4. De strijd om de gamer is ingezet. De derde grootmacht in de consolemarkt, het Japanse Nintendo, introduceerde in november vorig jaar zijn Wii U, die vanaf 300 dollar te koop is.

Om de verkoop van hun consoles aan te jagen, hebben Sony en Microsoft naast spelletjes ook onder meer muziek en films beschikbaar gemaakt op hun spelcomputers. Voor beide bedrijven blijft het een uitdaging om op te boksen tegen smartphones en tablets, waarop gaming-apps enorm populair zijn. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content