Sophos biedt 217 miljoen euro voor Utimaco

Het Britse Sophos heeft een bod gedaan op alle aandelen van het Duitse Utimaco, een securitybedrijf met Belgische roots.

Het Britse Sophos heeft een bod gedaan op alle aandelen van het Duitse Utimaco, een securitybedrijf met Belgische roots.

Securitybedrijf Sophos wil zijn sectorgenoot Utimaco overnemen voor 217 miljoen euro. Het bedrijf heeft alvast een overeenkomst met grootaandeelhouder Investcorp Technology Partners voor de overname van 24,99 procent van de aandelen van het bedrijf. De overname gaat van start in augustus. Tegen oktober zou ze moeten zijn afgerond.

De bedoeling is dat Utimaco een nieuwe business unit binnen Sophos wordt die zich zal focussen op data security. Het belangrijkste product van Utimaco, SafeGuard, blijft bestaan, maar dan onder het merk Sophos.

Los van de overeenkomst hebben de Britten ook een resellerovereenkomst getekend met Utimaco rond SafeGuard Enterprise en om elkaars producten te verkopen. Dat om snelle synergieën mogelijk te maken.

Het Duitse Utimaco heeft een belangrijke Belgische voorgeschiedenis. Het nam namelijk in 1995 een aandeel in het toen 3 jaar oude Krypton, een bedrijf uit Haasrode bij Leuven. Krypton verwierf internationale faam in data security via de samenwerking met het Cosic-labo van de KU Leuven. In 2002 ging Krypton, toen al Utimaco Safeware Belgium, echter failliet. Utimaco nam toen de Belgische tak volledig over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content