Sopra Group biedt op Business Architects

Het Franse Sopra Group wilt het Mechelse Business Architects overnemen. Beide firma’s staan sterk in de financiële sector.

Het Franse Sopra Group wilt het Mechelse Business Architects overnemen. Beide firma’s staan sterk in de financiële sector.

Business Architects International is een softwarebedrijf dat in 1997 is opgericht door Franky Van Damme. Vóór de oprichting van het bedrijf vervulde die onder meer topfuncties bij Origin, Philips Communications & Processing en HCS. Business Architects maakt oplossingen voor krediet- en vermogensbeheer. In 2005 draaide zijn bedrijf een omzet van 12,4 miljoen euro met bijna 100 mensen. Begin 2006 nam investeerder GIMV een groter belang in het bedrijf (44 procent). In februari laatstleden verkocht Business Architects zijn succesvolle oplossing voor vermogensbeheer, eXimius, aan zijn grotere sectorgenoot Thomson Financial. De omzet bedraagt mede daardoor nu zo’n 11 miljoen euro.

De Franse it-dienstengroep Sopra Group heeft nu zijn intentie bekend gemaakt om alle aandelen van Business Architects te kopen. Naast de GIMV zijn onder meer het management, Stonefund en Parc-IT aandeelhouder. Sopra Group, dat een omzet draait van zo’n miljard euro met ruim 10.000 mensen, biedt onder meer producten aan voor het beheer van kredieten, rapportering, betalingen, risico’s en distributie.

Business Architects kreeg in april van dit jaar nog de Data News Quality Award bij de Data News Awards for Excellence, in de categorie van meest beloftevolle bedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content