Spectra Logic: de tape als ’tier’-opslag

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Spectra Logic wil met zijn BlackPearl-toepassing de tape integreren in de opslaginfrastructuur.

Spectra Logic wil met zijn BlackPearl-toepassing de tape integreren in de opslaginfrastructuur.

Spectra Logic, sinds zijn oprichting – nu 34 jaar geleden – gespecialiseerd in de gegevensopslag op tape, is van mening dat de tape perfect zijn plaats heeft in het archiveren van grote volumes van niet-actieve data. Het beschouwt zijn aanbod als een opslag-’tier’ tegen een ongeziene opslagprijs (in de grootorde van 0,09 tot 0,14 $ per GB). Met systemen met een capaciteit tot 10 PB voor de grootste configuraties, die voornamelijk concurreren met Oracle T10K (ex-StorageTek) en IBM TS1140 (en in mindere mate Fujitsu en Tandberg). Ook al biedt het bedrijf eveneens oplossingen aan op basis van schijven.

De onderneming heeft onlangs op het salon Storage Networking World zijn Deep Storage-technologie en zijn eerste appliance, de BlackPearl, onthuld. De bedoeling is om van de tape een opslagniveau te maken dat de opslag van zeer grote volumes tegen een zeer lage prijs per GB mogelijk maakt. De appliance ondersteunt de nieuwe DS3-interface (gebaseerd op de interface RESTful op basis van objecten, o.a. reeds gebruikt door S3, Atmos, OpenStack en CDMI) die een eenvoudige integratie tussen de creatie van de gegevens en hun opslag in de vorm van objecten in de BlackPearl-server (uitgerust met een SSD-cache) mogelijk maakt, vóór de migratie naar de tapebibliotheken via de FC- of SAS-interface. In deze BlackPearl-toepassing zijn functies van gegevensbeheer, encryptie, levenscyclusbeheer van de drager, enz. ingebouwd.

“Deep Storage richt zich tot de dienstverleners die in concurrentie willen treden met de S3-dienst van Amazon. Temeer omdat ons aanbod met een kost van 0,09 tot 0,14 $/GB bijzonder goedkoop is ten opzichte van een gemiddelde van 1 $/GB in de cloud”, vat Molly Rector, executive vp Product Management, samen. Ze legt daarbij ook de nadruk op de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid dankzij de DS3-interface.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content