Strategisch directeur PayPal vertrekt na beledigende tweets

PayPal stopt de samenwerking met een van zijn topmensen nadat deze op een wild weekend verschillende beledigende tweets de wereld instuurde.

PayPal stopt de samenwerking met een van zijn topmensen nadat deze op een wild weekend verschillende beledigende tweets de wereld instuurde.

Strategisch directeur Rakesh Agrawal begon in maart bij het betalingsbedrijf maar zijn uitspattingen maakten zijn verblijf van korte duur. Na een nachtelijke uitstap in New Orleans begon hij enkele medewerkers van PayPal zonder duidelijke reden uit te schelden op Twitter. Onder meer hoofd communicatie Christina Smedley was kop van jut.

In de reeks tweets die daarop volgden liet Agrawal merken dat hij dronken was. Al lieten de vele tikfouten daar weinig twijfel over. De dag nadien tweette hij zijn excuses naar de top van PayPal, maar beide partijen hebben intussen hun samenwerking stopgezet. In een tweet zegt het bedrijf dat het een gebrek aan respect voor anderen niet tolereert. Agrawal zelf beweerde nadien dat hij zelf ontslag nam vlak voor het weekend.

Het hele verhaal wordt nog een stuk merkwaardiger wanneer Agrawal de dag nadien de reden van de ongepaste tweets verklaart door het feit dat hij van een iPhone naar een Galaxy S5 was overgeschakeld. Hij dacht dat hij privéberichten naar een vriend stuurde in plaats van bekentenissen naar de hele wereld. We vermoeden dat hij dezelfde twitterapp gebruikt als Yves Leterme.

De bewuste tweets zijn intussen verwijderd, maar BusinessInsider heeft screenshots van de bewuste berichten. Afgaande op de recentste berichten lijkt Agrawal zich intussen te storten op een nieuw professioneel avontuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content