Stribe wint goud
Het Franse Stribe is de winnaar van de start up competition op LeWeb in Parijs. Het internetbedrijfje biedt een toepassing aan waarmee je op enkele seconden een sociaal netwerk kan bouwen voor op eender welke website.
Het Franse Stribe is de winnaar van de start up competition op LeWeb in Parijs. Het internetbedrijfje biedt een toepassing aan waarmee je op enkele seconden een sociaal netwerk kan bouwen voor op eender welke website.
Naast de grootste internetconferentie in Europa, is LeWeb ook een belangrijk gebeuren voor webstart-ups. Gisteren en vandaag streden 16 webbedrijfjes voor goud (en om aandacht van de talrijk aanwezige investeerders en VC’s) tijdens een fel gesmaakte start up competition. Denk aan Plugg bij ons, maar dan toch ietsje groter van opzet. Het thema van 2009? Realtime is the new primetime.
De winnaar van dit jaar is het Franse bedrijfje [Stribe.com], dat een plug & play oplossing aanbiedt waarmee je bijna ogenblikkelijk een sociaal netwerk in elkaar kan flansen, voor op eender welke website. En neen, dat kan je niet met Ning of Meebo. Via Stribe kan je onder meer chatten met gelijkgestemden, statusupdates toevoegen of een community opbouwen rond een naam of een thema dat je volledig zelf kan kiezen.
De startup is het geesteskind van Kamel Zeroual, Gaël Delalleau en Demba Diallo. Het trio hoopt geld te verdienen door de verkoop van premiummodules die voorzien zijn van een rist analytische software. En ja, er is een API beschikbaar voor ontwikkelaars. Tijdens hun demonstratie op LeWeb toonden Kamel and Gaël hoe Stribe-netwerkjes geïntegreerd kunnen worden in Facebook via Facebook Connect.
Het zilver ging naar [Tigerlily], een bedrijfje dat toepassingen bouwt voor bedrijven die meer willen doen met hun Facebook-pagina. Met Tigerlily kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een wedstrijd organiseren op Facebook, en tezelvertijd alle info over de deelnemers ‘opzuigen’ voor in je database.
Het brons, tenslotte, ging naar [CloudSplit], een bedrijfje met een toepassing die de reële kosten voor cloud spending in kaart brengt en controleert. Interessant als u beslist heeft om een deel van uw it-infrastructuur naar de could te brengen, en precies wil kunnen bijhouden hoeveel dat elke maand gaat kosten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier