Studenten winnen VDAB-prijs met jobapp

Pieterjan Van Leemputten

De studenten van de Erasmus Hogeschool Brussel hebben een wedstrijd van de VDAB gewonnen met ‘JobORnot’, een jobapplicatie geïnspireerd op datingapps.

De studenten van de Erasmus Hogeschool Brussel hebben een wedstrijd van de VDAB gewonnen met ‘JobORnot’, een jobapplicatie geïnspireerd op datingapps.

Het is de tweede keer dat VDAB de wedstrijd ‘Create your digitale jobadvisor’ organiseert. IT-studenten moeten een tool of concept uitwerken om werk te zoeken. De winnaars, tien studenten van de Erasmus Hogeschool Brussel, krijgen tweeduizend euro. De opzet van hun app JobORnot laat je toe om te swipen tussen verschillende jobs, vergelijkbaar met datingapps.. De winnaars willen hun toepassing ook echt op de markt brengen.

De tweede prijs gaat naar de universiteit van Gent (Campus Kortrijk). Zij winnen duizend euro met een app die vacatures voorschotelt op basis van je LinkedIn-profiel. De derde prijs en die van het beste design gaat naar twee studenten van de Thomas More Hogeschool Mechelen. Hun app verzamelt feedback over een vacature op basis van de jobvereisten en skills. Zo krijgen werkgevers informatie over wat gebruikers goed of slecht vinden aan een job.

De vakjury bestond uit mensen van Cegeka, Cronos, Capgemini, Atos, Agoria, E-IB en Econocom. In tegenstelling tot vorig jaar valt op dat de applicaties vooral mobiel zijn. Vorig jaar was er eerder een trend naar webapps.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content