Syntigo en Be-Mobile in joint-venture

© Belga Picture
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Syntigo en Be-Mobile hebben een joint-venture opgericht voor het aanbieden van mobiliteitsoplossingen. Voor het einde van het jaar wil Go-Mobile verkeersinfo gecombineerd met treinregelingen bieden.

Syntigo – het ict-filiaal van de NMBS Holding – en Be-Mobile hebben een joint-venture opgericht voor het aanbieden van mobiliteitsoplossingen. Voor het einde van het jaar moet een oplossing rond verkeersinformatie gecombineerd met treinregelingen een feit zijn.

Go-Mobile heet de nieuwe nv, waaronder meteen alle bestaande applicaties van Be-Mobile ondergebracht worden. Concreet zijn dat onder meer websitetoepassingen en mobiele apps die verkeersinformatie en reistijden bieden onder de merknaam Touring Mobilis. De ontwikkeling van die applicaties zal geleidelijk overgedragen worden naar het team van Go-Mobile

Go-Mobile wil de verrijkte verkeersinformatie van Touring Mobilis dan gebruiken als basis, en die vervolgens gaan combineren met treinregelingen en andere informatie zoals de beschikbaarheid van parking. “Het einddoel is om de reiziger opnieuw controle te geven over zijn verplaatsing, ongeacht zijn vervoermiddelen”, zegt ceo Jim Van den Rijse die al enkele jaren aan business development rond transport & mobility deed bij Syntigo.

“Momenteel starten we met een vijftal mensen, maar volgend jaar hopen we dat toch te verdubbelen. Al houden we het team bewust klein, omdat we met een korte ’time to market’ willen werken”, verduidelijkt ceo Jim Van den Rijse. Voor het einde van het jaar moet al een eerste combinatieproject klaar zijn, waarbij klassieke verkeersinformatie versmelt met de treinregeling.

De diensten – van mapping tot routeberekening en real-time reistijden – zullen vervolgens aangeboden worden aan onder meer transportbedrijven, steden en gemeenten of contentaanbieders zoals krantensites. Ook gps-fabrikanten behoren tot het doelpubliek. Op termijn hoopt Go-Mobile ook informatie van andere openbare vervoersmaatschappijen en commerciële parkinguitbaters te kunnen integreren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content