Sysdig houdt je container-apps in het oog
Ben je helemaal mee en heb je al heel wat container-apps uitgerold in je bedrijf? Dan is het allicht ook handig om die apps te kunnen monitoren. Sysdig, een jonge start-up uit San Francisco, heeft toepassingen ontwikkeld waarmee je net dat kan doen.
U weet het allicht intussen: containers worden de norm voor microservices, en Docker wordt nu al afgedaan als de volgende VMware. Maar liefst 50 procent van alle multinationals in de wereld hebben al containers in productie, zowel in de cloud als on premise.
“Containers (met kubernetes als bouwblokken) vormen de volgende grote platformshift voor softwareontwikkelaars”, vertelde de Italiaanse medeoprichter en ceo van Sysdig Loris Degioanni tijdens de recente ITPressTour aan Data News.
“Maar hoewel de containertechnologie zorgt voor efficiëntie en agility, maakt ze het monitoren van apps en de it-omgeving weer een stukje ingewikkelder. Om daar een mouw aan de passen, hebben we Sysdig opgericht.”
Sysdig biedt momenteel twee dingen aan. De ‘Container Vision’-tool is een open source technologie die intussen al gedownload werd door honderdduizenden ontwikkelaars en system admins, waarmee je als het ware kan ‘kijken’ binnenin containers om te zien of alles draait zoals het hoort.
Zo checkt Container Vision het besturingssysteem achter de containers, zorgt het programma voor orkestratie en tooling, en houdt het het netwerk en de overige infrastructuur in het oog. Het open source programma werkt overigens met alle containertechnologie die momenteel beschikbaar is, dus niet enkel met Docker, maar ook met CoreOS, LXC, Amazon EC2, kubernetes, …).
Het eerste echt concrete product dat Sysdig aanbiedt is Sysdig Cloud, een ‘performance management’-oplossing die overal kan worden uitgerold, die het mogelijk maakt om in te grijpen wanneer er apps falen, en die je waarschuwt waar en wanneer er iets fout gaat.
In april kon de interessante start-up nog 15 miljoen dollar ophalen in een serie B investeringsronde bij de bestaande investeerders Accel en Bain Capital Ventures.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier