Systemat neemt belang in cloudkluizen

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Om haar positie als lokale cloudintegrator te versterken, neemt het Luxemburgse Systemat een belang in het Luxemburgse SeeZam.

Om haar positie als lokale cloudintegrator te versterken, neemt het Luxemburgse Systemat een belang in het Luxemburgse SeeZam. Het doel is om zich zo beter te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

SeeZam werd opgericht in 2009 in Luxemburg en biedt een oplossing aan voor de beveiliging en vertrouwelijkheid van documenten in de cloud door middel van een sterke encryptie. “In de analogie van een bankkluis kan je zeggen dat het een bankier is die eerst de identiteit en de toestemming van de klant controleert vooraleer hem binnen te laten in de kluizenkamer waar hij in alle discretie de inhoud kan bekijken” legt SeeZam’s oprichter en ceo Peter Van Wambeke uit.

“Er is geen sprake van een document management oplossing” voegt Pierre Focant, ceo van Systemat, er aan toe. “Het is een oplossing voor het beveiligen van gevoelige gegevens.” De keuze om de dienst in Luxemburg te hosten is deels te verklaren door het feit dat de wetgeving lokaal toelaat om hogere niveaus van encryptie toelaat zonder dat de provider of een autoriteit de sleutel moet hebben.

De data-toegang gebeurt via een login, wachtwoord en sterke autenticatie (hier met twee oplossingen van LuxTrust of het Canadese NTrust, maar in principe kan ook de eID ooit gebruikt worden). De oplossing van SeeZam wordt aangeboden in de Luxemburgse cloud van Systemat. Die bestaat uit twee tier 4-datacenters.

Als concrete toepassingen denkt het bedrijf onder meer aan gegevensopslag voor verslagen van de raad van bestuur van een bedrijf, loonfiches van medewerkers of rekeninguittreksels.

Het bedrijf is naast België en Nederland ook in Zwitserland en Portugal actief.Pierre Focant noemt onder meer het Luxemburgs sociaal secretariaat BDO en diverse banken als klanten. “Tegen eind dit jaar hebben we honderdduizenden kluizen voor een verzekeringsmaatschappij” voegt Van Wambeke daar nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content