Systrom: Onze foto’s moeten bekeken worden op Instagram.com

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ceo Kevin Systrom van Instagram heeft tijdens LeWeb meer tekst en uitleg gegeven over het feit dat Intagram-foto’s voortaan niet meer in goede kwaliteit getoond worden op Twitter. “Instagram-beelden moeten bekeken worden op ons eigen platform.”

Ceo Kevin Systrom van Instagram heeft tijdens LeWeb meer tekst en uitleg gegeven over het feit dat Intagram-foto’s voortaan niet meer in goede kwaliteit getoond worden op Twitter. “Instagram-beelden moeten bekeken worden op ons eigen platform.” Relletje vanmorgen toen Twitter aankondigde dat Instagram niet langer toelaat dat foto’s in optimale versie getoond worden in Twitter-feeds. En kijk: Instagram heeft inderdaad zijn ondersteuning van ‘Twitter cards’ stopgezet (Twitter cards is een relatief nieuwe feature waardoor mediacontent in de Twitter-timeline kan worden getoond).

Instagram-foto’s verschijnen nog wel in de Twitter-timeline, maar flink bijgesneden en met een erg lage resolutie. Ceo Kevin Systrom van Instagram gaf tijdens LeWeb meer uitleg bij de demarche.

“Je zal altijd je Instagram-beelden kunnen tweeten, dat verandert niet, maar we zouden wel graag zien dat mensen onze foto’s op ons eigen platform komen bekijken”, klonk het. “Omdat we de integratie met Twitter-cards stop zetten, zal het bijsnijden van de beelden sowieso stoppen, want straks zal onze content sowieso niet meer te zien zijn op Twitter.”

Systrom benadrukte dat dit geen beslissing was van Mark Zuckerberg (Facebook kocht Instagram enkele maanden geleden voor 1 miljard dollar), maar van hemzelf. “Het is een logische stap, want we willen de controle over onze content behouden. Dat is bij Twitter niet anders, toch? We willen onze gebruikers de best mogelijke ervaring bieden, en daarvoor moeten ze naar Instagram.com komen.”

Velen zien het schrappen van Twitter cards echter als een vergeldingsactie voor het feit dat Twitter in julie zijn ‘vrienden’-API had afgesloten voor Instagram, waardoor gebruikers van de populaire foto-app geen Twitter-vrienden meer konden opsnorren. En de alsmaar groter wordende rivaliteit tussen Facebook en Twitter speelt natuurlijk ook mee.

Mobiele video

Op de vraag of Instagram los zal kunnen blijven bestaan van Facebook, antwoordde Systrom dat hij niet inziet waarom niet. “Op Instagram volg je andere mensen dan op Facebook, en onze apps zijn erg gebruikersvriendelijk en snel. Er zal wel een meer diepgaande integratie komen met Facebook, maar Instagram blijft een apart product, zoals YouTube een apart merk blijft van Google.”

Of Instragram ooit gaat starten met video, blijft een open vraag. “Mobiele video komt er zeker aan, maar het is nog niet duidelijk wanneer, of langs welk platform. Dat kan Instagram zijn, maar even goed Facebook of iets helemaal anders. Er moet een trigger zijn hè. Toen de iPhone 4 gelanceerd werd, had iedereen plots een goede camera op zak, het ideale moment dus om Instagram te lanceren.”

“Wat de trigger zal zijn voor mobiele video, weet ik nog zo niet. Misschien de 4G-netwerken? Eens die overal op punt staan? Wait and see!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content