Tech-vrouwen pakken diversiteit aan

Ellen Pao © REUTERS

Een aantal bekende vrouwen in de techwereld wil de diversiteit in de sector aanpakken. Onder anderen voormalig Reddit-CEO Ellen Pao heeft daarom de organisatie Project Include opgericht.

De dames vinden dat er niet genoeg vrouwen en mensen uit ethnische minderheden in de techsector werken en geloven niet dat deze groepen momenteel een eerlijke kans krijgen van de bazen van startups en grote bedrijven. Met het project willen ze startups helpen met tips en middelen om aan meer diversiteit in hun team te werken.

“Onderzoek heeft de financiële voordelen van raciale, ethnische en genderdiversiteit aangetoond”, zo staat geschreven op de website van Project Include. “Toch hebben we nog geen aanzienlijke verbetering wat betreft diversiteit waargenomen.”

Schadelijke stappen

“Startups doen hun best strategieën om diversiteit te verbeteren toe te passen, maar de realiteit is dat de meesten beperkte en mogelijk schadelijke stappen zetten, zoals eenmalige trainingen en het gebruik van taal als ‘de lat lager leggen'”, zegt Pao over het project tegen Engadget. “Helaas hebben we de techcultuur in de afgelopen vijf jaar juist exclusiever en minder divers zien worden.”

Onder de andere oprichters zitten Erica Joy Baker van Slack, Tracy Chou van Pinterest, investeerder Susan Wu en Laura I. Gomez die bedrijven met haar organisatie Atipica helpt meer diverse werknemers aan te nemen. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content