Techinvesteerder Prosus heeft ruim 4 miljard dollar beschikbaar voor overnames

De in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus is op jacht naar overnamedeals in sectoren die sterk groeien door de coronacrisis, zoals online onderwijs, digitale betalingen en maaltijdbezorging. Dat meldde Prosus bij de bekendmaking van cijfers over de eerste helft van het gebroken boekjaar.

Prosus heeft een kas van 4,3 miljard dollar (3,6 miljard euro) om overnames te doen. Het bedrijf zei dat de overgang naar e-commerce door de virusuitbraak verder door zal gaan en dat wordt gezocht naar investeringen om de groei aan te jagen.

Onderspit delven

In het afgelopen jaar verloor Prosus nog de overnamestrijd rond de Britse maaltijdbestelsite Just Eat van het Nederlandse Takeaway.com en werd het onderspit gedolven in de slag rond de advertentietak van internethandelaar eBay. Dat moederonderdeel van onder meer 2dehands.be ging naar het Noorse Adevinta.

In de afgelopen periode zag Prosus de winst en omzet flink groeien, door goede prestaties rond onder meer maaltijdbezorging, maar ook dankzij het grote belang in het Chinese internetconcern Tencent. Prosus is de tak voor techinvesteringen van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers.

Partner Content