Technologiestudies zitten in de lift

Na twee weken hebben al 3.642 studenten zich ingeschreven voor technologiestudies in het hoger onderwijs. Dat is meer dan de helft van alle inschrijvingen van vorig jaar.

Na twee weken hebben 3.642 studenten zich aangemeld voor technologiestudies in het hoger onderwijs, en meer bepaald voor de richtingen ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Daarmee werd nu al meer dan de helft van de inschrijvingen van het volledige vorige academiejaar behaald. Deze cijfers komen voort uit de technologiebarometer van de technologiefederatie Agoria, die dagelijks de evoluties van de inschrijvingen voor technologierichtingen in het hoger onderwijs volgt.

Agoria hoopt op een groei van het aantal technologiestudenten met 10 procent. “We schatten dat er nu jaarlijks een 800-tal ingenieurs te weinig afstudeert om te voldoen aan de vraag van de arbeidsmarkt. Maar op termijn zouden we eigenlijk minstens 9.000 technologiestudenten op jaarbasis moeten hebben”, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

Vorig jaar sloot de teller van de technologiebarometer af op 7.091 generatiestudenten. Daarmee steeg voor het tweede opeenvolgende jaar het aantal technologiestudenten. Vooral de richting burgerlijk ingenieur bevestigde de voorbije jaren een hernieuwde populariteit: na een forse stijging van het aantal studenten bij de start van het academiejaar 2011-2012 (+15%), tekende deze richting ook vorig jaar nog een stijging op van 2,6 procent. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content