Digi Belgium stelt lancering uit

Pieterjan Van Leemputten

‘Deze zomer’ ging de vierde mobiele operator lanceren, klonk het enkele maanden geleden bij Digi Belgium. Maar die plannen lopen vertraging op.

Digi Belgium zegt dat de start van haar telecomactiviteiten in ons land in de laatste fase zitten. Daarmee zegt het met een omweg dat de deadline om nu te lanceren niet wordt gehaald. Maar uitstel is geen afstel.

Digi Belgium is een samenwerking tussen Cegeka-zusterbedrijf Citymesh en het Roemeense Digi. Het bedrijf mag de komende jaren als vierde speler een nationaal mobiel netwerk uitbouwen, gecombineerd met vast internet. De zakelijke telecomactiviteiten lopen via Citymesh, het consumentenaanbod loopt via Digi Belgium, dat wordt geleid door Jeroen Degadt.

Naast mobiel test het bedrijf momenteel glasvezel in Brussel, waarvoor het onder meer in de wijk Kuregem testgezinnen zoekt. Vandaag zijn al tienduizend huishoudens aansluitbaar in de hoofdstad. De ambitie daar is om binnen vijf jaar in alle grote steden een eigen glasvezelnetwerk te hebben dat 2 miljoen huishoudens bereikt.

Maar de ogen zijn gericht op het 5G-netwerk van Digi Belgium en het bijbehorende aanbod. Dat loopt de eerste jaren via Proximus, tot het gaandeweg een eigen nationale infrastructuur heeft. Het bedrijf liet al verstaan dat het een prijsbreker wil zijn met tarieven die interessanter zijn dan die van Proximus, Orange en Telenet/Base.

Op dat concreet aanbod is het dus nog even wachten omdat het bedrijf haar netwerk nog volop aan het testen is. Of die lancering later dit jaar nog volgt, of de deadline meteen doorschuift naar 2025 is momenteel evenmin duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content