Nokia neemt Infinera over

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

De finse netwerkreus Nokia neemt het Amerikaanse Infinera over voor 2,3 miljard dollar. Tegelijk verkoopt het een dochter voor onderzeese netwerken aan Frankrijk.

Nokia betaalt zo 6,65 dollar per aandeel, net geen kwart meer dan de aandelenkoers van Infinera vlak voor de overname bekend werd gemaakt. het zal daarbij minstens zeventig procent cash betalen en tot dertig procent in aandelen.

Infinera legt zich toe op optische halfgeleiders en netwerkapparatuur voor vaste lijnen en communicatie. In 2016 schreven we nog dat in ons land onder meer Telenet technologie van het Amerikaanse bedrijf gebruikt.

Los van, maar ongeveer gelijktijdig met de aankoop van Infinera maakt Nokia bekend dat het een akkoord heeft met de Franse staat om haar onderzeese activiteiten te verkopen aan de Franse staat.

Het gaat om Alcatel Submarine Networks (ASN) dat voor 350 miljoen euro wordt overgenomen door Agence des participations de L’Etat (APE). Nokia ziet ASN niet als een losstaande business die geen kernactiviteit is. Het dochterbedrijf installeerde al meer dan 750.000 kilometer optische kabels op zee.

Nokia zal twintig procent van de aandelen houden tot de overdracht volledig is afgerond eind dit jaar of begin volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content