Proximus, Senhive en SkeyDrone gaan samen ongewenste drones opsporen

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Proximus heeft een strategisch partnerschap gesloten met Senhive, gespecialiseerd in luchtruimtechnologie, en SkeyDrone, dat dronediensten en -oplossingen levert. Samen zullen ze een oplossing voor dronedetectie op de markt brengen om in te spelen op de groeiende problematiek van niet-geautoriseerde dronevluchten.

Droneactiviteiten zonder autorisatie kunnen een ernstige bedreiging vormen voor verschillende types organisaties, gaande van industriële bedrijven tot (lucht)havens, gevangenissen, datacenters en sportstadions. Zij kunnen daarom baat hebben bij een totaaloplossing voor dronedetectie om potentiële risico’s in de lucht proactief te identificeren en in te perken.

Telecommasten

Proximus, Senhive en SkeyDrone besloten hun krachten te bundelen om een dergelijke oplossing op de markt te brengen. Proximus zal zijn infrastructuur ter beschikking stellen, zodat Senhive zijn sensoren voor dronedetectie op strategische locaties op telecommasten kan installeren. Dit maakt het mogelijk de dekking van het dronedetectienetwerk stapsgewijs uit te breiden. SkeyDrone neemt de software en diensten voor zijn rekening.

De oplossing biedt een realtime overzicht van het luchtverkeer, visualiseert de positie van zowel de drone als de piloot en slaat alarm bij de detectie van indringers. De technologie integreert volgens de partners ook naadloos met bestaande UTM-systemen om dronevluchten mét en zonder autorisatie van elkaar te onderscheiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content