WAN-connect levert internet via coaxkabel van Wyre

Van links naar rechts: Johan Bries, Micha Berger, Marcel De Beule, Koen Vandenbussche, Stijn Ceulemans en Mick Nonclercq. © WAN-connect/Wyre
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

B2B-internet provider WAN-connect heeft een groothandelsovereenkomst met Wyre gesloten om internet over het coax-netwerk van het infrastructuurbedrijf aan te bieden.

Wyre is het infrastructuurbedrijf opgericht door Telenet en Fluvius. Tot op heden maakt naast Telenet enkel Orange gebruik van het coaxnetwerk van Wyre, maar daar komt verandering in nu WAN-connect een groothandelsovereenkomst gesloten heeft. WAN-connect wordt zo de eerste B2B-internet provider met toegang tot het coax-netwerk van Wyre.

‘Zeker geen afgeschreven technologie’

‘We zijn er een hele tijd mee bezig geweest om de deal rond te krijgen, maar ik ben blij dat het gelukt is’, zegt Marcel De Beule, oprichter en CEO van WAN-connect. ‘Wij zien in coax ook zeker geen afgeschreven technologie, wel integendeel. Voor onze grote enterprise klanten is het een prima backup medium voor redundantie. Voor onze kleinere klanten kan het zelfs goede primaire connectiviteit zijn, zeker daar waar vdsl niet of onvoldoende beschikbaar is, met dan bijvoorbeeld 4G als backup’, aldus De Beule die verduidelijkt dat WAN-connect business-producten afneemt bij Wyre.

Enkel connectiviteit, maar redundant

WAN-connect – met sinds 2022 ook Double Digit als investeerder en raadgever – levert als ISP (internet service provider, nvdr) enkel en alleen pure internetconnectiviteit en géén extra andere diensten. Redundantie is daarbij wel het codewoord: ‘ik geloof ook heel erg in SD-WAN (software defined wide area network, nvdr)’, zegt De Beule. WAN-connect levert altijd één lijn uit het eigen netwerk, aangevuld met een lijn buiten het eigen netwerk als ‘backup’ connectiviteit. En dat kan met de Wyre-deal dus voortaan ook coax zijn, naast fiber, vdsl, 4G, 5G en zelfs een satellietverbinding.

WAN-connect werkt in deze aanpak vaak samen met integratoren maar er zijn ook directe klanten. ‘Het gaat bijna altijd over bedrijven met meerdere vestingen, met 50 sites of meer’, klinkt het. De Beule noemt onder meer Schoenen Torfs en Vincotte als belangrijke klanten, en de Cronos Groep, IT Provider en Switchpoint als integrators waarmee de internetleverancier vaak partnert.

Double Digit investeert in zakelijke internetprovider WAN-connect

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content