Telenet gaat Office 365 aanbieden

© Belga

Telenet breidt zijn CloudOffice-aanbod uit met Office 365. Tegelijk stopt het met zijn decoderloze oplossing Teletenne.

Telenet breidt zijn CloudOffice-aanbod uit met Office 365. Tegelijk stopt het met zijn decoderloze oplossing Teletenne.
Telenet heeft al enkele jaren CloudOffice, een online platform voor zelfstandigen en kmo’s dat bestaat uit een mailbox (via Microsoft Exchange), anti-virus, anti-spam, een agenda, document sharing (via Nomadesk Teamserver) en een integratie met Lync.

Dat wordt nu uitgebreid met Office 365, het online kantoorpakket met onder meer Word en Excel. Telenet zal daarbij de lokale ondersteuning bieden. De prijs varieert van de grootte van de ondernemingen. Tot 25 gebruikers betaal is dat vanaf 4,50 euro per maand per gebruiker. Voor grotere bedrijven is dat vanaf 3,60 euro per maand . Een e-mail only oplossing is er vanaf 1,80 euro per maand per gebruiker. Ook Belgacom biedt al enige tijd een soortgelijke oplossing aan.

Exit Teletenne
Afgelopen weekend maakte het Mechelse kabelbedrijf ook bekend dat het stopt met Teletenne. Voor het aanbod voor digitale televisie via de ether (DVB-T) is volgens Telenet te weinig interesse.

De dienst wordt volledig geschrapt op 31 maart 2014. Wel krijgen klanten 140,5 euro terugbetaald. Dat bedrag dekt de aankoop van de decoder (129 euro) en één maand abonneegeld (11,5 euro). Wel zegt het bedrijf dat het werkt aan alternatieven.

Update 14.20 uur:De prijzen van CloudOffice zijn allemaal ‘vanaf’ de bovenvermelde bedragen. Dit is aangepast in het artikel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content