Telenet verhoogt jaarprognoses

Mooie resultaten voor kabeloperator Telenet, die het bedrijf zelfs toelaten de jaarprognoses naar boven bij te stellen. De journalisten kregen als toetje Telenets visie op de nakende biedstrijd rond de voetbalrechten.

Mooie resultaten voor kabeloperator Telenet, die het bedrijf zelfs toelaten de jaarprognoses naar boven bij te stellen. De journalisten kregen als toetje Telenets visie op de nakende biedstrijd rond de voetbalrechten.

Met een dergelijke uitsmijter zou Telenet zeker in het nieuws komen: ceo Duco Sickinghe die pleit voor voetbal op alle digitale platformen. “Niet alleen het digitale aanbod, maar ook de voetbalclubs zouden er beter van kunnen worden.”

Toch hoefde het Mechelse bedrijf zich niet te schamen voor wat het eerder had uiteengezet: puike resultaten voor het derde kwartaal en de eerste 9 maanden van het jaar. Zo goed dat het bedrijf nu de prognoses naar boven durft bijstellen. De omzetgroei zal 14 à 15 procent bedragen, daar waar eerder 12 à 15 procent was vooropgezet. De EBITDA-marge zal niet afklokken op ‘ruim 45 procent’ maar op ‘zo’n 47 procent’. En de investeringen liggen nu op maximum 220 miljoen euro, tegenover een maximum van 230 miljoen voorheen.

In de eerste 9 maanden van 2007 haalde Telenet een omzet van 691 miljoen euro, 15 procent beter dan vorig jaar. De nettowinst (exclusief eenmalige effecten) bedroeg 31,5 miljoen euro, 27 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf zag het aantal triple play-klanten groeien met 33 procent. Die maken al 18 procent uit van het totale aantal klanten, terwijl double play goed is voor 20 procent. “Binnen enkele kwartalen zullen we meer triple dan double play klanten tellen”, aldus Sickinghe. De gemiddelde inkomsten per gebruiker stegen met 14 procent op een jaar tijd tot 30,5 euro per maand.

In totaal telt het bedrijf nu trouwens 340.000 klanten met digitale televisie (gezinnen, daar waar tevoren het aantal digiboxen werd geteld). Op 1 december introduceert Telenet hdtv. Overigens zag Telenet het aantal video-on-demand-transacties jaar-op-jaar stijgen met 117 procent. Maandelijks gebeuren er zo ongeveer 1 miljoen.

Sickinghe zegt overigens zich geen zorgen te maken over de overnamespeculaties rond Mobistar, dat in partnerschap met Telenet het mobiele telefonieaanbod van de Mechelaars verzorgt. Zelf zegt Telenet geen overnamegesprekken te voeren met France Télécom. Het overnamedossier van de Waalse kabel daarentegen wordt nu voor de Raad van State behandeld. “Voor ons rechtvaardigheidsgevoel” is de commentaar van Sickinghe daarover. Maar op de vraag “wat als Telenet gelijk krijgt?” moet hij het antwoord schuldig blijven. “We kijken nu naar de eerstvolgende hindernis…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content